Salvatorii montani din Maramureș și Satu Mare, implicați într-o acțiune comună de căutare

09 Iunie 2020 72
Salvamontiștii Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș și ai Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare au efectuat o amplă intervenție de căutare la finalul săptămânii trecute. Apelul de urgență venit sâmbătă, 6 iunie, în jurul orei 23:30, anunța că o persoană de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, cu istoric în ceea ce privește problemele medicale, a dispărut în după-amiaza zilei, într-o zonă cu acces dificil, în apropierea satului Crucișor din județul Satu Mare.

În acțiunea de căutare au fost implicate peste 40 de persoane, alături de salvatorii montani din cele două județe aflându-se și reprezentați ai primăriei locale, ai poliției și jandarmeriei, un echipaj SMURD, dar și voluntari din localitate. După ore de căutare, în dimineața zilei de duminică, un apel la 112 a anunțat că persoana dispărută a fost găsită de aparținători, aceasta aflându-se la o rudă din localitate, încă din seara zilei de sâmbătă. Deși aparținătorii fuseseră întrebați în repetate rânduri dacă există posibilitatea ca persoana dispărută să se afle în siguranță, la o altă rudă sau cunoștință, răspunsul acestora a fost de fiecare dată negativ.
Managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că salvatorii montani maramureșeni au răspuns prompt la solicitarea colegilor din județul vecin, deoarece atunci când este în joc viața unei persoane, nimic nu este mai important decât încheierea cu succes a misiunii. Acesta a mai precizat că înainte de a porni pe munte, în zone cu acces dificil, orice persoană ar trebui să țină cont de câteva recomandări. „Recomandarea noastră pentru iubitorii de munte este să evite să pornească singuri la drum. Este important să aibă pe cineva alături care, în caz de nevoie, poate să acorde primul ajutor sau să ajungă într-o zonă de unde să poată transmite apelul de urgență către Salvamont. Totodată, recomandăm evitarea zonelor periculoase, utilizarea echipamentului corespunzător, documentarea prealabilă în legătură cu traseul care urmează să fie parcurs, precum și respectarea marcajelor, în vederea diminuării riscului de accidentare”, a declarat Dan Benga, manager al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.