S-a semnat actul constitutiv al ADI Distribuție Gaz Maramureș

Un număr de 18 unități administrativ-teritoriale din Maramureș au semnat joi 19 decembrie 2019, în Cabinetul Președintelui Consiliul Județean Maramureș, Gabriel Zetea, actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Maramureș. Scopul constituirii asociației, ca persoană juridică de drept privat cu statut de utilitate publică îl reprezintă înființarea sistemului de distribuție de gaze naturale și dezvoltarea rețelei de transport gaze în aceste UAT-uri.

Asocierea a fost posibilă deoarece Consiliul Județean Maramureș a aprobat, prin HCJ nr. 156 din 13 iulie 2018, participarea județului Maramureș la constituirea ADI Distribuție Gaz Maramureș. Modalitatea de gestiune a serviciului se va realiza în baza unui contract de concesiune, atribuit în condițiile Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.
ADI Distribuție Gaz Maramureș este constituită pe o durată nedeterminată, sursele de venit fiind formate din contribuția asociaților, dobânzi rezultate din plasarea sumelor disponibile, donații, sponsorizări sau legate. Obiectivele principale vizează contractarea de servicii pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate privind inițierea procesului de atribuire a concesiunii, asumarea unui rol de interfață pentru discuții cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării serviciilor asociației, identificarea și propunerea de acțiuni privind creșterea oportunităților de finanțare a investițiilor aferente Serviciului.

UAT-urile membre sunt: Săliștea de Sus, Tăuții Măgherăuș, Ariniș, Ardusat, Băița de Sub Codru, Boiu Mare, Bogdan Vodă, Cicârlău, Copalnic-Mănăștur, Desești, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Leordina, Oncești, Remeți, Remetea Chioarului, Sarasău, Suciu de Sus. Obiectivele asociației vor fi realizate, conform statutului, de un Consiliu director mandatat de asociați.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.