Rezultate negative la infectare cu SARS-CoV-2 în cazul celor 20 de persoane testate din Fărcașa. Urmează testarea unor angajați de la EATON Fărcașa.

În cursul zilei de luni, 27 aprilie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a efectuat o vizită de luru la EATON Fărcașa, pentru a vedea la fața locului modul în care se respectă măsurile de protecție pentru angajați, în plină pandemie de coronavirus. În urma discuțiilor purtate cu managerul EATON, Pamela Pop, a aflat că, încă de la începutul crizei conducerea fabricii a făcut toate eforturile pentru protecția salariaților. Mai mult, deși luni, 27 aprilie, activitatea f
În cadrul vizitei efecutate în Fărcașa, dar și urmare a discuțiilor purtate cu primarul Ioan Stegerean, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că, în acord cu dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, s-a decis efectuarea unei serii de teste pentru prevenirea COVID-19, în comunitatea maramureșeană.

”Marți dimineața au fost recoltate probe de la un număr de cinci medici și șase asistente de la Centrul de Permanență Fărcașa, de la două asistente comunitare, dar și de la șapte angajați ai Primăriei Fărcașa care intră permanent în contact cu cetățenii din comună. În această după-masă, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare au comunicat că, în toate cele 20 de probe analizate cu noul aparat PCR, în cadrul laboratorului de biologie moleculară, rezultatul este negativ”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Potrivit informațiilor, începând de miercuri, 29 aprilie, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie vor continua testarea și în rândul angajaților de la EATON Fărcașa. ”În urma vizitei pe care am efectuat-o în această fabrică, am remarcat că măsurile de protecție luate pentru angajații societății respectă toate prevederile legale și îmi doresc ca toți agenții economici din Maramureș să arate respectul pe care EATON Fărcașa îl are față de proprii salariați. Lansez un nou apel la calm către populația din comuna Fărcașa, asigurându-i că vom face tot ce este necesar ca numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus să fie ținut sub control”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.