Maramureșul inclus într-o nouă rută cultural – turistică la nivel național

27 Aprilie 2021 836
Județul Maramureș a fost inclus de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului într-o nouă rută cultural – turistică dezvoltată pe plan național, denumită ”Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”.

Din aceasta fac parte ruta cultural – turistică elaborată de Consiliul Județean Maramureș, ”Meșteri și Meșteșuguri”, alături de ”Lada de zestre a județului Neamț. Arta lemnului” și ”Redescoperind tradiții locale. Colecții etnografice nemțene” depuse de Consiliul Județean Neamț și de ”Drumul ouălor încondeiate în Bucovina” depusă de Consiliul Județean Suceava.
Artizanatul reprezintă meșteșugul ridicat la nivel de artă. Extrem de inventiv, țăranul român a țesut lâna și pânza, a modelat lutul, a cioplit lemnul, a prelucrat pielea, a confecționat măști, a împistrit și a încondeiat ouă, a pictat sticla. Toate acestea pentru a-și face viața mai ușoară, dar și mult mai frumoasă.

Produsele meșterilor populari din România au funcționalitate variată, putând fi de uz casnic, tradiționale, culturale, estetice și decorative, religioase și sociale. Și toate trimit la calitățile sufletești ale artizanilor: răbdare, cultul pentru muncă, credința în Dumnezeu și comuniunea dintre oameni.

Rutele cultural – turistice dezvoltate pe plan național reprezintă metode pentru dezvoltarea produselor turistice românești și sunt promovate inclusiv pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la adresa: http://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.