Istoria antropologică a morții

21 Februarie 2019 725
Ioan Botiș completează seria lucrărilor investigative despre ipostazele morții și lumea culturii primitive, cu un al V-lea volum al cărții „O istorie antropologică a morții”.

Lansarea acestuia va avea loc vineri, 22 februarie 2019, de la ora 13:00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare, str. Monetăriei, nr.1-3.
Ajunsă la al V-lea volum, lucrarea „O istorie antropologică a morții” este structurată pe următoarele capitole: Ofrande funerare, Doliul, Culorile de doliu, Văduvia, Moșteniri și testamente, Necrologuri, albume comemorative, epitafuri și Moartea năprasnică și egalizatoare. Acestea sunt completate de un Mic dicționar tematic și o consistentă Bibliografie.

Pentru a descoperi mai multe detalii despre această problematică incitantă, tratată printr-o metodologie complexă, modernă, de mare actualitate, sunteți așteptați la evenimentul de lansare a celei mai recente cărți semnate de Ioan Botiș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.