Expoziţie cu lucrările elevilor participanţi la "Tabăra de arheologie experimentală pentru copii"


În perioada 24 iulie – 7 august, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Baia Mare va fi deschisă o expoziţie inedită, cuprinzând lucrări ale elevilor participanţi la prima ediţie a „Taberei de arheologie experimentală pentru copii”.
În perioada 24 iulie – 7 august, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Baia Mare va fi deschisă o expoziţie inedită, cuprinzând lucrări ale elevilor participanţi la prima ediţie a „Taberei de arheologie experimentală pentru copii”.

Tabăra, organizată de Raio Press (Bucureşti) în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş (Baia Mare) şi Asociaţia Culturală Omnis Barbaria (Satu Mare), a fost inclusă în cadrul Proiectului Educaţional Internaţional „DISCOVERY-DESCOPERĂ LUMEA!”. În cadrul acesteia, 40 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 149 din Bucureşti (clasele V-VIII) au cunoscut tainele meseriei de arheolog, au învăţat cum se confecţiona ceramica lucrată cu mâna şi la roata olarului, au deprins meşteşugul ţesutului la războiul vertical şi au experimentat procesul confecţionării unei cămăşi din zale de fier. Programul taberei a fost împărţit pe zile, astfel încât să fie cât mai variat şi mai bine organizat, cuprinzând toate categoriile de meşteşuguri străvechi; de la ţesut în războaie verticale şi cusut zale, până la confecţionat vase din lut.

Scopul acestei tabere a fost de a oferi participanţilor (elevi de gimnaziu, profesori) posibilitatea să descopere, prin intermediul arheologilor de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi membrilor şi voluntarilor Asociaţiei Culturale Omnis Barbaria tainele unor civilizaţii ce au existat în antichitate pe teritoriul actualului judeţ Maramureş, să participe activ la activităţile de pe un şantier arheologic şi să se iniţieze în diferite tehnici şi meşteşuguri specifice prin intermediul unor ateliere de arheologie experimentală şi alte activităţi prin care elevii să îşi însuşească cunoştinţe despre arheologie şi istoria locală.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.