Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

22 Decembrie 2019 137
S-au scurs trei decenii de la ziua care a marcat instaurarea democrației autentice în România și izbânda voinței unui popor care a pus la loc de cinste valori precum libertatea, demnitatea și integritatea. 22 Decembrie 1989 va rămâne în memoria tuturor românilor ca momentul capital al trecutului nostru, reper al speranței, schimbării și redeșteptării naționale.

Îi comemorăm, astăzi, pe martirii Revoluției, pe cei care au plătit prețul suprem pentru împlinirea idealurilor democratice și ne manifestăm aprecierea față de curajul tuturor celor care au ales să nu rămână îngenuncheați de un sistem abuziv, care nu prevestea nimic bun pentru viitorul României.
Prețul libertății evocă, pentru fiecare dintre noi, o importantă responsabilitate față de semenii noștri care au fost implicați direct în confruntările sângeroase, față de familiie cărora bucuria victoriei le-a fost umbrită de pierderea celor dragi, dar și față de miile de români care s-au alăturat neînfricați manifestațiilor. Avem datoria de a veghea la marile deziderate ale poporului nostru, la țara demnă pe care au răscumpărat-o martirii și eroii neamului și la șansa viitorului pe care am primit-o cu 30 de ani în urmă. Trebuie să ne dovedim vrednici de sacrificul celor cărora le cinstim astăzi memoria și să continuăm să păzim idealurile atinse prin jertfa lor.

La ceas comemorativ, ne amintim cu pietate de maramureșenii martiri Dan Miţiţi, Pavel Pricop, Victor Motica, Daniel Horea şi Tiberiu Florian care, alături de alte sute de români, au sfârșit redându-ne libertatea și țara. Astăzi, noi ne luăm angajamentul solemn că memoria tuturor celor care s-au jerftit pentru noi, va rămâne vie și pentru generațiile care vor urma.

Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei care au plătit cu prețul vieții libertatea poporului român! Cinste vouă, martiri și eroi ai Revoluției!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.