Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Ianuarie 2020 53
Un pas uriaș pentru istoria României și o însemnată victorie în sfera marilor deziderate ale poporului român s-au realizat la 24 ianuarie 1859 când, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, principatele române Moldova și Țara Românească s-au unit sub țelul construirii unui stat puternic și modern.

Ziua de astăzi, când se împlinesc 161 de ani de la momentul de mare sărbătoare pentru națiunea română, reprezintă un bun prilej să reflectăm la semnificația Unirii și la încercările care au făcut posibil idealul unității naționale românești. Închinăm un gând de prețuire și respect înaintașilor noștri, ale căror eforturi au însemnat șansa viitorului pentru generațiile care au urmat, dar și o contribuție decisivă la creionarea destinului românesc.
Sentimente de mândrie și speranță ar trebui să înflorească în sufletele românilor de pretutindeni în această zi care ne îndeamnă „să dăm mână cu mână” toți cei legați prin pământul patriei. Istoria ne-a demonstrat că dezbinarea nu reprezintă o soluție și că triumful națiunii presupune un popor unit.

Să ne unim în gânduri și simțiri, să ne lăsăm cuprinși de patriotism și să pășim cu întelepciune spre un viitor luminos!

La mulți ani, România!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.