Mesajul Preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, cu ocazia celebrării Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei victoriei Coaliției Naţiunilor Unite şi Zilei Europei

Astăzi celebrăm evenimente importante din istoria noastră, care ne-au adus independența, libertatea și speranța unui viitor mai bun.

Anul acesta, marcăm 144 de ani de la proclamarea independenței României și nu putem să nu ne gândim la România europeană de astăzi fără să fim recunoscători pentru sacrificiile făcute de înaintașii noștri. Tot astăzi sărbătorim și victoria Coaliției, care a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial, și ne gândim cu respect la jertfa celor care au plătit cu viața lor libertatea noastră.
Apartenența României la Uniunea Europeană constituie garantul dezvoltării și prosperității noastre ca popor, iar pandemia cu care ne confruntăm de peste un an ne-a arătat tuturor cât de importantă și benefică este apartenența noastră la familia europeană.

Pentru România de astăzi trebuie să le fim recunoscători tuturor celor care au luptat pentru ea, iar noi avem datoria de a lăsa generațiilor viitoare o țară europeană puternică și respectată.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Ionel Bogdan
Președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.