Drum lin spre cele veșnice academicianului Ionel Valentin Vlad!

25 Decembrie 2017 506
Am primit cu profundă durere vestea trecerii în neființă a savantului și academicianului Ionel Valentin Vlad, președinte al Academiei Române și Cetățean de Onoare al Județului Maramureș. Ca descendent al familiilor nobiliare Vlad de Săliște și Timiș de Borșa, originile sale au fost sunt strâns legate de Maramureș și de maramureșeni.
Județul nostru și România pierd o personalitate marcantă a științei, învățământului și culturii românesti, un mare savant, un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, a cărei autoritate a fost recunoscută si respectă dincolo de hotarele țării. Prin viața, opera și rezultatele sale științifice importante, distinsul academician va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră, trecerea sa la cele veșnice lasând în inimile noastre o tristețe firească și de nealinat.

Alături de familia îndoliată, de întreaga comunitate științifică universitară, de prieteni și cunoscuți, îl deplângem și noi pe academicianul Ionel Valentin Vlad, un om de aleasă ținută morală care a făcut cinste României oriunde ne-a reprezentat în lume.

În numele Consiliului Județean Maramureș, îi aducem un pios și ultim omagiu pentru întreaga activitate dedicată științei, la cel mai înalt nivel, pentru carieră prodigioasă și pentru tot ce a făcut ca numele României să fie privit cu admirație și cu mândrie. Rămas bun, domnule academician! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Gabriel Valer Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.