1 August | Ziua Națională Salvamont

01 August 2023 65
Astăzi, îi sărbătorim pe salvatorii montani din cadrul structurilor Salvamont și din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Maramureș, oameni dedicați, mereu la datorie și gata oricând să vină în ajutorul celor aflați în dificultate. Misiunile Salvamont nu sunt deloc ușoare, iar pentru dedicarea și profesionalismul cu care îndeplinesc aceste misiuni merită toată aprecierea și recunoștința noastră.
Pentru a veni în sprijinul salvamontiștilor maramureșeni, am achiziționat o serie de dotări necesare în misiunile lor: binocluri cu termoviziune și telemetru, drone cu termoviziune, telefoane satelitare, roboți Corpuls CPR, de ultimă generație, care pot face diferența între viață și moarte, fiind roboți de compresii toracice. De asemenea, în 2022 am achiziționat o autosanitară nouă, dotată cu echipament compatibil cu sistemul de pe elicopterele SMURD.

Mulțumesc echipei Salvamont Maramureș și salvamontiștilor din întreaga țară pentru toate eforturile depuse în slujba cetățenilor. La cât mai multe misiuni încheiate cu succes!

La mulți ani tuturor salvatorilor montani! La mulți ani, Salvamont Maramureș!

Ionel Bogdan
Președinte Consiliul Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.