Zilele comunei Satulung: ”Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”

Primăria și Consiliul Local Satulung, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş au organizat un eveniment de excepţie sub egida ”Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”. Participanți la această acțiune, reprezentanţii administraţiilor locale și judeţene dar și invitaţii și colaboratorii prezenți au transmis mesajele lor de apreciere și susţinere pentru proiectele comunităţii din comuna Satulung. Cu prilejul acestei sărbători care îşi propune să promoveze și să conserve tradiţiile și obiceiurile locale din Satulung și regiunea Chioar, mesajele celor care s-au adresat publicului au făcut referire și la proiectele prezente și viitoare ale comunităţii.
Primarul din Satulung, Bujorel Vasile Mureșan a mulţumit cetăţenilor din comună pentru încrederea și sprijinul acordate în activitatea pe care o desfăşoară, a menționat buna colaborare existentă cu Consiliul Judeţean Maramureş, subliniind și sprijinul substanţial pe care instituția județeană l-a acordat în vederea organizării acestui eveniment.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuș, prezent la Satulung, a oferit din partea administrației județene o placheta aniversară care simbolizează logo-ul judeţului Maramureş, respectiv ”Biserica și poarta maramureşeană” ce reprezintă credinţa și tradiţia. Reprezentantul executivului CJ a transmis și salutul și aprecierile preşedintelui Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, dând asigurări că eforturile instituției județene în vederea organizării unor astfel de evenimente vor fi susţinute și în perioada următoare. Suma de 45.000 lei alocată de forul judeţean pentru organizarea sărbătorii din Satulung demonstrează faptul că instituţia Consiliului Județean este preocupată să asigure continuitatea tradiţiilor și valorilor populare pe plan local și judeţean.

În deschiderea activităţilor culturale a avut loc o spectaculoasă paradă a portului popular, care a pus în lumină diversitatea costumelor populare româneşti. Ansamblurile folclorice locale și naţionale, întregite ulterior de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” s-au bucurat de aprecierea celor prezenţi. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii, iar concertul îndrăgitei artiste de muzică uşoară românească, Mirabela Dauer, a încântat audiența.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.