Seminar dedicat foștilor deținuți politici din coloniile de muncă Baia Sprie, Cavnic, Nistru și luptătorilor din Rezistența Armată Anticomunistă

La Centrul de informare și documentare "Martirii Crezului" (puțul 5) din Baia Sprie, a avut loc astăzi un seminar dedicat foștilor deținuți politici din coloniile de muncă Baia Sprie, Cavnic, Nistru și luptătorilor din Rezistența Armată Anticomunistă.

La eveniment a participat și Doru Lazăr, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, care a vorbit despre importanța informării noilor generații despre perioada comunistă, pentru ca atrocitățile petrecute atunci să nu se mai repete.
“Comemorarea celor care au plătit cu viața pentru libertatea lor, a întregului popor trebuie să dăinuie în timp. Mă bucur că acest loc, care are destinație turistică, are și rol de informare cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat în perioada comunistă, pentru că doar prin cunoașterea istoriei putem să evităm repetarea trăirilor pe care le-au îndurat martirii din lagărele comuniste, precum acesta din Baia Sprie”, a transmis Doru Lazăr.

Evenimentul a fost organizat de orașul Baia Sprie alături de Asociația Om pentru Om, Asociația Pro-Activ Memoria, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Naționale și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.