Deschiderea festivă a Concursului Național “Cultură și Civilizație în România”, faza națională

Deschiderea festivă a Concursului Național “Cultură și Civilizație în România”, faza națională, a avut loc astăzi în Baia Mare.

Competiția se desfășoară în perioada 25-28 mai 2023, este structurată pe trei secțiuni și cuprinde două probe: o probă teoretică - fiecare echipaj pregăteşte un portofoliu care cuprinde prezentarea scrisă din perspectivă teoretică a temei alese: analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică, religioasă, cu evidenţierea aspectelor de interculturalitate; o probă practică - ilustrarea temei alese prin mijloace grafice, audio-vizuale sau prin obiecte.
26 de județe participă la concurs, iar probele se vor desfășura la Colegiul de Arte Baia Mare.

“Fiecare dintre noi este dator să contribuie la durabilitatea culturii și la protejarea moștenirii încastrate în valorile și credințele naționale, precum și în reprezentările culturale. Din acest punct de vedere, Concursul Național „Cultură și Civilizație în România” constituie un bun prilej de exersare a acestei datorii sacre. Nu trăim doar între granițe terestre, ci împărtășim aceeași limbă, credință, cultură, iar promovând și conservând cultura și civilizația românească, nu facem altceva decât să protejăm valoarea inestimabilă pe care acestea o aduc moștenirii culturale a umanității”, a transmis vicepreședintele Doru Lazăr astăzi, în cadrul evenimentului de deschidere a concursului.

La eveniment au participat Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș, Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș, Ioan Muntean, inspector general adjunct ISJ Maramureș.

Mult succes participanților!

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.