Minerale și asociații minerale din România

18 Mai 2021 41
Expoziția națională itinerantă „Minerale și asociații minerale din România” este un eveniment cultural în premieră, ce cuprinde mineralele descrise pentru prima oară în România precum și cele mai rare și spectaculoase asociații minerale de pe teritoriul național.

Parteneri și colaboratori ai Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, în acest demers, sunt Consiliul Județean Maramureș, Secțiile de Geologie ale Universităților din București, Cluj - Napoca și Iași și Muzeul Național de Geologie din București și Academia Română.
S-a pornit de la ideea că patrimoniul mineralogic românesc este foarte puțin cunoscut publicului. De exemplu, prea puțină lume știe că în România au fost descoperite, descrise și documentate 38 de minerale în premieră mondială. La acestea se adaugă o serie deosebit de valoroasă de asociații minerale emblematice pentru spațiul geologic românesc.

Eșantioanele care compun această expoziție itinerantă fac parte din colecțiile unor muzee de mineralogie și instituții de învățământ superior din țară. Expoziția, vernisată în premieră la Baia Mare, a călătorit prin București, Cluj – Napoca, Galați, Tulcea, Constanța, Bârlad și Roman, urmând ca în data de 20 mai 2021 să poposească la sediul Muzeului de Științe Naturale, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.