Manual de Istorie a Maramureșului

28 Decembrie 2020 57
Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean au încheiat un parteneriat în vederea realizării unui manual opțional de Istorie a Maramureșului. Proiectul intitulat sugestiv „Din Istoria Maramureșului” este sprijinit de președintele Ionel Bogdan, fiind coordonat de prof. dr. Anca Hendea, inspector școlar general, prof. Ioan Muntean și prof. Marius Voinaghi.
”Este lăudabilă inițiativa profesorilor de a-i stimula pe elevi să cunoască istoria locală și nevoia de a implica elevii în activități care pun accent pe caracterul aplicativ al acestei materii. În Maramureș avem un valoros material istoric concretizat în documente, monumente de arhitectură și vestigii, care se pot valorifica într-un manual de istorie locală. Toate acestea constituie o importantă sursă de informații pentru elevi, dar și un motiv de conștientizare a identității locale”, a subliniat Ionel Bogdan, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Acest proiect cultural-educativ se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Maramureș. Pe lângă lansarea manualului de Istorie a Maramureșului, proiectul mai cuprinde o serie de conferințe, mese rotunde, sesiuni de comunicări științifice, expoziții, proiecte de film și dezbateri publice.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.