Jerbe de flori depuse la mormintele eroilor băimăreni căzuți în Revoluția din 22 Decembrie 1989

Azi, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare au fost comemorați eroii care și-au jertfit viața în 22 decembrie 1989 pentru libertatea României. Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2 ceremonia s-a oficiat în cadru restrâns. Au fost prezenți prefectul Nicolae Silviu Ungur, subprefectul Oana Mihaela Oșanu, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, reprezentantul Primăriei Baia Mare, consilier Noemi Vida, șefii, comandanții, precum și cadrele militare în rezervă și în retragere din cadrul Ministerului Administrației de Interne, Ministerului Apărării Naționale.
După săvârșirea ceremonialului religios oficiat de preoții militari, președintele Ionel Bogdan a depus o coroană și jerbe de flori atât la Troița din Piața Revoluției Baia Mare, cât și la mormintele celor trei eroi martiri, Dan Mițiți, Pavel Pricop, Victor Motica, înmormântați la cimitirele ”La Nuci” și ”Horea I”din Baia Mare.

Deși nu au fost rostite alocuțiuni, Ionel Bogdan transmite gândurile sale de prețuire eroilor neamului românesc.

”În semn de apreciere și respect, am depus azi o jerbă de flori la mormintele eroilor maramureșeni care și-au jertfit viața în 22 decembrie 1989 pentru libertatea României. Mă înclin în fața familiilor acestor eroi ai țării noastre și a celor care au pus mai presus decât orice împlinirea idealului de libertate și democrație a neamului românesc. Cinste lor, cinste eroilor noștri!”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.