Lăsatul Secului

12 Martie 2021 62
Ansamblul Folcloric Național Transilvania în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș organizează evenimentul online ”Lăsatul Secului”, în data de 14 martie 2021, ora 18:00.

Lăsatul Secului este o sărbătoare creștină care reprezintă ultima zi când maramureșenii mai pot mânca ”de dulce” înainte de a intra în Postul Sfintelor Paști sau Postul Mare.
Sărbătoarea se desfășoară în ultima zi a Săptămânii Nebunilor și este un motiv de petrecere a întregii comunități, prilej cu care sunt prezentate datini și obiceiuri specifice celor patru zone etnografice ale Maramureșului.

În calitatea sa de păstrător și promotor al tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, Ansamblul Folcloric Național Transilvania organizează în fiecare an spectacole de neuitat, având ca tematică această importantă sărbătoare creștină. Și în acest an sunteți invitați să petreceți alături de artiști consacrați, urmărind spectacolul pe pagina de facebook a instituției, la adresa: https://www.facebook.com/ansamblultransilvania.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.