LANSARE DE CARTE - "Chipurile Umilinței. Amintiri, Destăinuiri, Mărturii" - Grigore Leșe în dialog cu Răzvan Bucuroiu

16 Februarie 2022 304
Duminică, 20 februarie, de la ora 16:00, Consiliul Județean Maramureș prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” vă invită la lansarea cărții ,,Chipurile Umilinței. Amintiri, Destăinuiri, Mărturii” - Grigore Leșe în dialog cu Răzvan Bucuroiu.

În cadrul acestei întâlniri, pe lângă dialogul cu interpretul, profesorul, producătorul și scriitorul Grigore Leșe, vă veți putea bucura de momente muzicale din Concertul ,,Dor de Rost” realizat de acesta, în colaborare cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.
Artistul Grigore Leșe a cântat pe cele mai mari scene ale lumii la festivaluri internaționale de folclor din America până în China (Smithsonian Folklive Festival, Washington; Festivalul Vocile Lumii, Bloomington; Festivalul Montmartre, Paris; Fest Der Kontinente, Berlin; Olimpiada Culturală de la Atena; Festivalul Ţărilor Europei de Est, Montréal; Francophonie Métissée, Paris; Culturescapes, Basel; Festivalul „Miguel Bernal Jiménez“, Morelia; Zilele Culturale ale Băncii Centrale Europene, Frankfurt; Expoziţiile Mondiale de la Aichi, Shanghai și Yeosu; Gala Premiilor BAFTA, Londra).

În calitatea sa realizator de emisiuni de radio și de televiziune a obținut numeroase premii naționale și internaționale, precum Marele Premiu al APTR, Premiul pentru jurnalism cultural decernat de Radio România, nominalizare la Festivalul Internațional de Film de Televiziune, Shanghai, 2009.

Pe lângă bogata discografie pe care ne-a oferit-o, muzica rapsodului lăpușan îmbogățește coloanele sonore ale unor filme artistice și documentare, produse atât în țară, cât și în străinătate, din care cel mai cunoscut este Wild Carpathia.

În calitate de autor, Grigore Leșe a publicat volumul „Acum ştiu cine sunt: Însemnări şi aduceri aminte.”, iar de ziua domniei sale vă invită să îi fiți alături la lansarea cărții ,,Chipurile Umilinței. Amintiri, Destăinuiri, Mărturii”.

Evenimentul va avea loc la Sala de spectacole ATP TECH CENTER și se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție în vigoare. Intrarea se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de la sediul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, bulevardul Traian, numărul 8, Baia Mare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

AFIS GRIGORE LESE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.