Expoziția "Maramureș: tradiții și povești" este inaugurată astăzi la sediul Institutului Cultural Român din Madrid

05 Iulie 2021 37
Cu ocazia celebrării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Ambasada României în Regatul Spaniei, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș organizează expoziția ”Maramureș: tradiții și povești” care va fi expusă la sediul Institutului Cultural Român din Madrid.
Expoziția este structurată în două secțiuni, una fotografică și una etnografică și reprezintă întreg universul rural al Maramureșului, care prin simplitatea tradițiilor și valorilor sale redă fiecărui vizitator autenticitatea și frumusețea locurilor și obiceiurilor specifice județului Maramureș.

În secțiunea etnografică a expoziției, alături de piese din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, se vor regăsi costume tradiționale din Colecția Lada de zestre a Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și piese de port din colecții particulare.

Inaugurarea expoziției are loc astăzi, 5 iulie, ora 19:00, și va fi expusă până la data de 5 august 2021. Expoziția poate fi vizitată începând cu 6 iulie 2021, în intervalul orar 10:00 – 16:00 la sediul Institutului Cultural Român cu adresa în Madrid, Plaza del Cordón, nr. 1, bajo dcha., 28005.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: ”Frumusețile Maramureșului și bisericile noastre de lemn, aflate în patrimoniul UNESCO, pot fi văzute în cadrul expoziției “Maramureș: tradiții și povești”, de la Madrid, realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”, pe care am oferit-o Institutului Cultural Român, cu ocazia aniversării a 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole.

Această expoziție de fotografie va fi urmată de o alta, cu obiecte tradiționale maramureșene, oferită de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Autenticitatea Maramureșului, tradițiile și obiceiurile noastre ancestrale merită să fie cunoscute de cât mai mulți străini și ne dorim ca prin aceste evenimente să reușim să convingem cât mai mulți turiști să vină să ne treacă pragul ca oaspeți.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.