Artiști și toposuri. Un compendiu de istorie culturală în imagini a Centrului Artistic Baia Mare

Cu ocazia celebrării a 125 de ani de la înființarea Centrului Artistic, astăzi a avut loc documentarea audio-video a turului ghidat în expoziția temporară “Artiști și toposuri. Un compendiu de istorie culturală în imagini a Centrului Artistic Baia Mare”.

Evenimentul realizat de Muzeul Județean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare” în parteneriat cu Colonia Pictorilor a fost susținut de dr. Tiberiu Alexa.
Expoziția cuprinde o serie de 20 de fotografii-document, care surprind în imagini momente reprezentative în dezvoltarea Fenomenului Centrul Artistic.

Fotografiile reprezintă anii de început ai Școlii Private de Pictură “Simon Hollósy” (cursanții lui Hollósy reuniți la München în atelierul școlii, în primii ani ai deceniului 1890) și până în perioada contemporană (expoziția Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare la Sala Dalles, București, 1896).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.