Zamfir Ciceu a analizat proiectele importante pentru judeţ

16 Martie 2015 1427
Azi, 16 martie 2015, la Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc o întâlnire între reprezentanţii constructorilor celor două proiecte importante pentru judeţ – Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana şi Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş , ai S.C. Vital S.A., ai Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Oraşului Cavnic. Discuţiile s-au centrat în special în jurul problemelor pe care le ridică lucrările aferente celor două proiecte în zona Baia Sprie – Cavnic, unde terenul fiind mai dificil şi lucrările sunt mai greu de executat. Potrivit declaraţiei directorului S.C. Vital, Alexandrina Bancoş, lucrările efectuate de firma executantă a infrastructurii de apă au început timid, realizându-se doar 13,2% progres fizic în 50% din timpul scurs – destinat acestor lucrări.
Există zone în care lucrările de reabilitare a Drumului Baia Sprie – Bârsana nu se pot efectua până nu se efectuează lucrările de reabilitare a reţelei de apă.

„Scopul acestei întâlniri este de a pune faţă în faţă executanţii şi beneficiarii, de a vedea care sunt problemele şi mai ales de a armoniza graficele de execuţie a celor două firme. Rugămintea mea pentru ambele firme este de a se armoniza acolo unde este posibil. Pentru firma executantă a lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă, rugămintea este de a respecta tehnologia de compactare. Cred că actualul constructor nu are capacitatea tehnică de a face aceste lucrări în termen. Solicităm firmei constructoare prezentarea unui grafic detaliat pentru lucrările de pe Drumul Judeţean din zona Cavnic, ştiut fiind că acolo sunt problemele cele mai dificile.” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Reprezentanţii S.C. Vital au solicitat firmei executante un nou grafic pentru fiecare zi de lucru, care să cuprindă persoanele şi lucrările executate. De asemenea, s-a luat în discuţie situaţia devierii circulaţiei în zona lucrărilor, dar şi importanţa bunei comunicări între diriginţii de şantier. Firma executantă a reţelelor de apă şi canalizare a precizat că lucrările respective în zona Cavnic vor fi finalizate până în 15-20 aprilie.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.