Vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș a fost primit în Italia de Excelența Sa ambasadorul Daniele Verga

Delegaţia maramureşeană alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș dar și ai Universității Tehnice Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, condusă de vicepreședintele administrației județene, Ioan Doru Dăncuș, care s-a aflat la Roma și Vatican în aceste zile pentru a promova și a desfășura proiectul “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri”, a avut o nouă întâlnire oficială.
Reprezentantul executivului CJ Maramureș, vicepreședintele Doru Dăncuș a fost primit într-un cadru unic care se deschide doar la ocazii speciale, în sediul diplomatic “Palace Magistral” de pe Colle Aventino al Ordinului Cavalerilor de Malta, de Excelența Sa ambasadorul Daniele Verga, consilierul diplomatic al Marelui Cancelar. Cu ocazia întrevederii, vicepreședintele CJ Maramureș a subliniat si felicitat activitatea Serviciului Maltez în România și a propus inițierea unui acord de cooperare strânsă cu instituția Consiliului Județean în domeniul asistenței sociale și a protecției copilului, inclusiv derularea pe viitor a unor parteneriate pe o serie de proiecte comune. Consilierul diplomatic al Marelui Cancelar al Ordinului de Malta, Danielle Verga s-a arătat încântat de propunere și a promis ca va depune diligențele necesare în vederea realizării unor astfel de parteneriate între cele două părți.

Gazdele au oferit, în continuare, un tur al sediului diplomatic de pe Colle Aventino al Ordinului Cavalerilor de Malta, o clădire emblematică cu acces rezervat doar oficialilor de stat. Cu această ocazie, delegaților Maramureșului li s-a prezentat istoria Ordinului, dar li s-a oferit și acces în Biserica Santa Maria del Priorato, acolo unde se desfășoară slujbele și ceremoniile oficiale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.