Veteranii de război au fost omagiaţi în Baia Mare


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a participat astăzi la ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război. Manifestarea a fost organizată de Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a participat astăzi la ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război. Manifestarea a fost organizată de Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare.

Personalități civile și militare ale județului Maramureș, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevi, studenți, cu toţii au venit la Monumentul Ostaşului Român pentru a a-i omagia pe cei care s-au sacrificat pentru libertatea noastră, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

„Aceşti eroi ai neamului românesc au fost şi vor fi mereu modele de patriotism autentic, devotament şi jertfă.Veteranii de război reprezintă imaginea vie a unei ţări încercate de lupte. Pe trupurile lor au rămas pecetluite însemnele libertăţii noastre, de astăzi.
Avem datoria morală şi civică de a respecta valorile care ne definesc ca şi fiinţe, dar şi ca naţiune. În semn de apreciere şi respect pentru jertfa supremă de care au dat dovadă în bătaia gloanţelor, se cuvine să păstrăm intacte integritatea şi libertatea României, moştenirea fără de preţ pe care ne-au lăsat-o. Să ne respectăm istoria, armata şi eroii.
Amintirea celor pe ale căror trupuri s-a clădit istoria României să rămână veşnic întipărită în minţile şi sufletele noastre, ca o pecete a naţiunii, a poporului român.
În numele Consiliului Județean Maramureș şi al meu personal, doresc să aduc un cald omagiu distinselor văduve de război şi văduve de veterani de război, care,în acei ani de nelinişte şi nesiguranţă faţă de soarta soţilor aflaţi pe front, au ştiut să învingă, cu eforturi şi sacrificii, greutăţile şi lipsurile întâmpinate. Vă asigur de deplină recunoştinţă şi sprijinul nostru necondiţionat.
Cu evlavie şi pioşenie ne înclinăm în faţa domniilor voastre şi vă urăm sănătate şi viaţă lungă. La multi ani, tuturor!”, a transmis Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Ceremonia a început cu onorul acordat subprefectului județului Maramureș, salutarea drapelului de luptă al Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș, prezentarea oficialităților, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios. Coroane și jerbe de flori au fost depuse la Monumentul Ostaşului Român, iar la finalul ceremoniei, detașamentul de onoare a prezentat onorul tuturor participanților la acest eveniment.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.