Va fi editat albumul "Monumente din Județul Maramureș închinate eroilor din Primul Război Mondial"

19 Septembrie 2018 165
În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri a României, Județul Maramureș intenționează să susțină și să promoveze, prin colaborare la nivel interinstituțional, proiectele privind celebrarea acestui important eveniment istoric. În acest sens s-a propus realizarea unei cercetări de amploare care să readucă în atenția marelui public și, în special, în atenția generației tinere, amintirea și jertfa eroilor din marea conflagrație mondială (1914-1918) și valorificarea rezultatelor cercetării prin editarea unui album „Monumente din Județul Maramureș închinate eroilor din Primul Război Mondial”.
În cadrul întrunirii Comitetului Interministerial pentru Centenar din data de 6 iulie 2018, Ministerul Culturii și Identității Naționale a alocat suma de 126.000 lei către Consiliul Județean Maramureș pentru proiectul „Editarea unui album Monumente din județul Maramureș închinate eroilor din Primul Război Mondial”, depus de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.

Consiliul Județean Maramureș va participa la organizarea și buna desfășurare a proiectului precum și la promovarea acestui, participând la eveniment cu reprezentanți din cadrul conducerii executive, din cadrul autorității deliberative și din cadrul aparatului de specialitate a instituției. Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș se obligă să încheie parteneriate și convenții cu instituții culturale și cercetători în vederea stabilirii exacte a echipei și a rolurilor ce revin fiecărui membru din echipa de proiect. Totodată, are datoria să coordoneze cercetări științifice de documentare și de teren pentru inventarierea și cercetarea monumentelor închinate eroilor aflate pe teritoriul județului Maramureș, dar și să editeze și să tipărească albumul „Monumente din județul Maramureș închinate eroilor din Primul Război Mondial”. Tot în responsabilitatea Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș revine sarcina să asigure realizarea și prelucrarea fotografiilor pentru monumente, să realizeze studiul științific introductiv, să organizeze conferințe de lansare a albumului în cinci localități din Maramureș și să coordoneze pregătirea tuturor materialelor de promovare ale proiectului, de comun acord cu Consiliul Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.