Spitalele din subordinea Consiliului Județean vor acorda stimulente financiare lunare personalului medical de specialitate

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare au remis Consiliului Județean Maramureș câte o adresă prin care au solicitat aprobarea acordării, din veniturile proprii ale spitalului, de stimulente financiare lunare pentru personalul medical de specialitate. Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare prevede că ”autoritățile administrației publice locale pot acorda personalului medical și de specialitate din spitalele publice din rețeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară, în baza hotărârii autorităților deliberative ale autorităților administrației publice locale, în limita bugetului aprobat. Conform art. 201, alin. 3) din același act normativ, ”bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului public se aprobă de ordonatorul de credite ierarhic superior, la propunerea managerului spitalului”.
Într-o adresă transmisă de Ministerul Sănătății se precizează că, în situația în care se înregistrează o diminuare a veniturilor salariale determinată de neîncadrarea în procentul minim din Regulamentul-cadru aprobat prin HG și de pierdere a unor venituri de natură salarială comparative cu luna februarie 2018, unitățile salariale pot acorda stimulente, din venituri proprii, categoriilor de personal care se regăsesc în această situație, cu aprobarea ordonatorului principal de credite. În vederea asigurării proporționalității dintre munca depusă, răspunderea fiecărei funcții și remunerația acordată și a motivării personalului, se impune acordarea de stimulente personalului medical și de specialitate, sume ce vor fi suportate din veniturile proprii ale instituției sanitare, în limita bugetului aprobat.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc la finalul lunii februarie 2019, aleșii județeni au votat pentru acordarea de stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cadrul celor două spitale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.