Seminar tematic şi întâlnire experţi în cadrul proiectului MOBI - Infrastructură de graniţă modernă pentru o Regiune Carpatică de succes

30 Septembrie 2022 105
header reduces
COMUNICAT DE PRESĂ

SEMINAR TEMATIC ȘI ÎNTÂLNIRE EXPERȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI MOBI - INFRASTRUCTURĂ DE GRANIȚĂ MODERNĂ PENTRU O REGIUNE CARPATICĂ DE SUCCES

În data de 27 septembrie 2022, regiunea Kosice din Slovacia Ungaria, partener în proiectul MOBI a organizat un seminar tematic cu tema ”Mobilitatea utilizând surse regenerabile de energie” și o întâlnire a experților din proiect, având ca temă discutarea stadiului actual al elaborării planului de mobilitate, dezvoltat în comun de partenerii din proiect din cele 4 țări participante: Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

La această întâlnire directă, ce s-a organizat la Kosice, au participat din partea județului Maramureș reprezentanți ai echipei de proiect MOBI: Mihaela Lițe, manager proiect, Loana Rața, responsabil financiar proiect, și Călin Dragomir, manager tehnic, alături de parteneri din județul Satu Mare - România, regiunea Transcarpatia - Ucraina, județul Szabolcs Szatmar Bereg - Ungaria și regiunea Kosice - Slovacia.

Seminarul tematic a demarat cu luări de cuvânt introductive din partea tuturor partenerilor, urmate de o prezentare succintă a stadiului de implementare a proiectului MOBI susținută de Natalia Nosa, reprezentantul partenerului lider din regiunea Transcarpatia. În continuare, reprezentanți ai regiunii gazdă au prezentat Strategia pentru hidrogen a regiunii Kosice, prima regiune din Slovacia care a elaborat o astfel de strategie inovativă.

Reprezentanții județului Szabolcs Szatmar Bereg au făcut o prezentare privind transportul public sustenabil – Experiența societății Volanbusz privind testarea autobuzelor electrice în Nyregyhaza.

Reprezentanții județului Maramureș au pregătit o prezentare a proiectului depus spre finanțare în cadrul Administrației Fondului de Mediu de către Consiliul Județean Maramureș: „Instalarea de stații de reîncărcare a mașinilor electrice în județul Maramureș”, prin care se vor instala 17 stații având 34 puncte de reîncărcare cu energie electrică în 17 localități urbane și rurale de pe întreg teritoriul județului nostru.

În continuare, a avut loc o discuție între echipele de proiect și experții din regiunile partenere, pentru analizarea în detaliu a stadiului de elaborare a planului de mobilitate aferent fiecărei regiuni partenere și s-a evaluat posibilitatea ca planul comun CBC de mobilitate să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022. Concluziile privind o eventuală solicitare de prelungire a perioadei de implementare a proiectului MOBI, datorată situației dificile prin care trec partenerii din Ucraina, se vor lua în cadrul viitoarei întâlniri directe care va avea loc în Maramureș, în cursul lunii octombrie 2022.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.