Se va implementa sistemul de gestionare electronică a documentelor la Consiliul Judeţean Maramureş

30 Iulie 2014 1072
Un pas important în sporirea transparenţei decizionale la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş îl constituie implementarea, începând cu luna august, a unui sistem de gestionare electronică a documentelor. Acest sistem presupune prelucrarea electronică a tuturor documentelor, respectiv a celor generate de Consiliul Judeţean Maramureş, a celor care intră în instituţie, precum şi a documentelor cu circuit intern. Se va asigura în acest sens o creştere a operativităţii în circulaţia documentelor, dar şi un acces rapid la orice document printr-un sistem de filtre. Se va crea, de asemenea şi  un registru electronic al tuturor documentelor.
Sistemul se va implementa experimental la finele lunii august, urmând ca - din trimestrul patru al acestui an - să funcţioneze timp de două luni în paralel cu registratura scrisă. Consiliul Judeţean Maramureş a achiziţionat softul pentru registratura electronică, iar instruirea personalului a fost realizată.

Implementarea sistemului electronic de circulaţie al documentelor face parte dintr-un proces mai amplu de modernizare a instituţiei pe palierul comunicării, al transparenţei  decizionale şi al relaţiei cu publicul. În acest sens, a fost lansat noul site al Consiliului Judeţean Maramureş (www.cjmaramures.ro), s-a instituit sistemul de supraveghere cu camere video în clădirea, iar în săptămânile care urmează se va finaliza reabilitarea sălii 105. Va urma înfiinţarea unui Birou de Relaţii cu Publicul şi realizarea unei noi şi moderne săli de şedinţe.

Biroul de presă 

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.