S-au aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea drumurilor județene DJ 182B, DJ 186, DJ 188 și DJ 193

08 Mai 2019 830
În cadrul ședinței ordinare a lunii aprilie 2019, aleșii județeni au aprobat principalii indicatori tehnico-economici din cadrul Studiilor de fezabilitate pentru obiectivele de investiții: ”Reabilitare DJ 182B, sector Baia Mare (int. strada Europa) – Satu Nou de Jos – Cătălina – Săcălășeni – Coaș (int. DJ 182C)”, ”Reabilitare DJ 186, sector Vadu Izei – Oncești – Nănești – Bârsana (DJ 185)”, ”Reabilitare DJ 188, Vișeul de Jos (DN 18) – Bocicoel – Bogdan Vodă (DJ 186) și ”Reabilitare traseu de drumuri interjudețene DJ 193, sector (Ardusat, int. DJ 108A – limită județ Satu Mare) – DJ 108A, sector (int. DJ 193 – limită județ Sălaj), tronson DJ 108A, sector (limită județ Sălaj – int. DJ 108D)”.
Valoarea totală a investiției în cazul DJ 182B este de 34.008.885,60 lei fără TVA, lungimea drumului fiind de 11,36 kilometri, iar pentru DJ 186 este de 39.695.718 lei, fără TVA, lungimea drumului fiind de 13,347 km, iar durata de execuție de 24 de luni, în ambele cazuri. În ceea ce privește DJ 188, valoarea totală a investiției este estimată la 41.414.608 lei, fără TVA, lungimea drumului fiind de 10,88 kilometri, iar pentru traseul de drumuri interjudețene DJ 193, valoarea totală a investiției este de 44.315.516,40 lei, lungimea drumului fiind de 15,4 kilometri. Și la aceste două proiecte, durata estimată de execuție este de 24 de luni.

”Pe lângă investițiile de reabilitare ale unor drumuri și sectoare de drumuri județene aflate în diferite stadii de lucru, există și obiective cu studii de fezabilitate întocmite în perioada 2014 – 2015, pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și pentru care este necesară actualizarea valorii în vederea cuprinderii în programe de finanțare. În această situație se află mai multe drumuri județene pentru care s-a făcut o reevaluare a lucrărilor ținând cont de factorii principali care au pondere și influențează în general prețul, cu consultarea proiectantului pe baza unor indici statistici ca: majorarea prețului la combustibil, la bitum, la manoperă, la betoane, la materialele de construcții, rata inflației etc. De asemenea, s-a ținut cont și de posibilitatea deflației, indicele de majorare luat în calcul fiind de 20%. Toate aceste investiții sunt necesare întrucât lucrările de mentenanță nu fac față ritmului de degradare a drumului din considerente de capacitate portantă, intervenții la lucrările de artă, lucrări de consolidare, siguranța circulației etc”; a arătat președintele Consiliului Județean, în susținerea proiectelor supuse votului. Toate aceste hotărâri au fost aprobate de consilierii județeni prezenți la ședință.

În cadrul aceleiași ședințe condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran, s-au aprobat și sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale, stabilite la 12.328 mii lei. Din acest total, 9.000 mii lei au fost direcționați pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene, iar suma de 3.328 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale, repartizarea sumei pe unități administrativ-teritoriale realizându-se în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor comunale.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.