S-a semnat acordul de asociere între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Sighetu Marmației în vederea realizării Variantei Ocolitoare Sighetu Marmației

29 Decembrie 2020 63
Azi, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, au semnat acordul de asociere în vederea realizării proiectului Varianta Ocolitoare Sighetu Marmației. Este un pas important având în vedere că implementarea acestui proiect va duce la dezvoltarea Maramureșului istoric și implicit a județului. Președintele Ionel Bogdan demonstrează încă o dată faptul că este interesat de dezvoltarea infrastructurii și de bunăstarea maramureșenilor.
”Ne apropiem cu pași repezi de realizarea unui proiect important pentru Maramureș. Varianta Ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între cele două drumuri naționale din zonă, DN 18 şi DN 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa, a cărui construcție a fost aprobată în Guvern și care va fi finanțat tot prin fonduri europene. Cu siguranță Varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației va fi unul dintre motoarele dezvoltării economice a Maramureșului Voievodal, va atrage investiții în zonă, va crea posibilitatea realizării unui parc industrial, pentru a avea astfel locuri de muncă mai bine plătite pentru maramureșeni”, a subliniat Ionel Bogdan.

Consiliul Județean Maramureș și Primăria Sighetu Marmației vor constitui un grup mixt de lucru care va pregăti și va derula procedurile de achiziție publică, după care se va întocmi studiul de fezabilitate urmând a se depune cererea de finanțare în vederea implementării proiectului și semnarea acordului de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.