S-a acceptat Cererea de Finanţare pentru proiectul "Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş"

04 Aprilie 2014 1632
Azi, 4 aprilie 2014, Connsiliul Judeţean Maramureş a primit de la Autoritatea Naţională pentru Turism scrisoarea de acceptare a Cererii de Finanţare pentru proiectul „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş – Baia Mare”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
În adresa primită se precizează: Referitor la proiectul sus menţionat, suntem încântaţi să vă informăm că în urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, proiectul propus de dumneavoastră a fost declarat acceptat şi va trece în etapa precontractuală de verificare a proiectului tehnic.

Obiectivul general al proiectului propus de Consiliul Judeţean Maramureş este crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş – Baia Mare, ca parte a reţelei de informare şi promovare turistică.

Obiectivele specifice vizează: amenajarea unui spaţiu într-o zonă cu trafic accesibil şi cu o bună vizibilitate, astfel încât să se obţină un centru cu dotări care să corespundă cerinţelor de informare şi promovare la nivel naţional, valorificarea potenţialului turistic al judeţului Maramureş şi promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică internaţională, oferirea de informaţii turistice necesare turiştilor, oferirea de suport unităţilor de cazare, agenţiilor de turism şi altor beneficiare în vederea structurării şi promovării ofertei turistice, colectarea, organizarea şi furnizarea unor date şi informaţii de interes pentru investitorii şi organizaţiile din turismul judeţean, conectarea la reţeaua centrelor turistice naţionale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.249.373,62 lei, din care valoare eligibilă 1.244.001,60 lei. Durata proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului. Beneficiarii proiectului sunt judeţul Maramureş, prin Consiliul Judeţean Maramureş, iar ca beneficiari indirecţi vor fi turiştii care se informează prin mijloace indirecte (respectiv tour operatori, agenţii de turism, pagina web), structurile de primire turistică din judeţ (în total 172 unităţi), industria orizontală, respectiv furnizorii de servicii şi produse din sectorul turistic (200 de unităţi) şi asociaţiile, organizaţiile şi entităţile de promovare a turismului.Următorul pas în derularea proiectului va fi semnarea Contractului de Finanţare.legate de demararea proiectelor de parteneriat.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.