Reprezentanții Consiliului Județean, prezenți la inaugurarea Laboratorului de Radioterapie al Spitalului "Dr. Constantin Opriș"

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent miercuri, 3 aprilie, cu începere de la ora 11.00, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, la inaugurarea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte. Această investiție a fost realizată atât din fondurile private ale spitalului, în ceea ce privește construcția buncărului, cât și dintr-o finanțare de aproximativ cinci milioane de euro de la Banca Mondială, bani care au fost folosiți pentru achiziționarea aparaturilor de cel mai înalt nivel. La eveniment a fost prezent ministrul Sănătății, Sorina Pintea, fost manager al Spitalului Județean din Baia Mare și promotoarea acestui proiect extrem de important pentru bolnavii oncologici din Maramureș, dar și din împrejurimi. Alături de ministru s-au aflat și alți reprezentanți din Ministerul Sănătății, de la Banca Mondială, autorități județene, furnizorul de echipamente medicale, reprezentanți de marcă din domeniul medical, executivul Spitalului Județean, personalul medical al unității, consilieri județeni, colaboratori.
Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, din cele opt contracte semnate cu Banca Mondială pentru dotarea laboratoarelor de radioterapie din țară, cel din Baia Mare este primul finalizat. Oficialul guvernamental a precizat că va urma o nouă investiție în Spitalul Județean din Baia Mare, un al doilea buncăr care se dorește a fi inaugurat în toamna acestui an, cel târziu în luna octombrie. Ministrul Sănătății a mulțumit tuturor celor care și-au adus aportul în realizarea acestui proiect extraordinar, atât factori externi, cât și angajații Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
 
”Le mulțumesc și colegilor mei din Ministerul Sănătății care m-au însoțit în această vizită, pentru a vedea, atunci când vom merge împreună la spitalele din țară, chiar și în controale inopinate, ce înseamnă o echipă care muncește pentru binele pacienților. Cel mai important lucru, însă, este faptul că primii pacienți pot deja să vină la tratament”, a declarat Sorina Pintea, ministru al Sănătății.
 
Gabriel Zetea: ”Laboratorul de Radioterapie este proiectul de suflet al ministrului Sănătății, Sorina Pintea”
 
Invitat să se adreseze celor prezenți, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a transmis felicitări întregii echipe a Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”, dar primele cuvinte de apreciere s-au îndreptat spre fostul manager al unității medicale, Sorina Pintea. ”Știm cu toții că, acest laborator de radioterapie a fost proiectul de suflet al actualului ministru al Sănătății. Iar felul în care a știut să explice tuturor oportunitatea deschiderii Centrului de Radioterapie în Baia Mare a făcut posibil ca, acum, să îl și inaugurăm. Cu doi ani în urmă, când am fost chemat la Guvernul României pentru a semna contractul de finanțare, nu am crezut că îl vom și finaliza atât de curând, deoarece suntem obișnuiți, în România, cu anunțarea pompoasă a foarte multor proiecte care nu s-au materializat niciodată. Dar, în Maramureș, sau cel puțin în Consiliul Județean am învățat că lucrurile trebuie făcute într-un mandat, de la anunțarea proiectului la implementare și finalizare. Mulțumesc tuturor consilierilor județeni, pentru că toți au înțeles această oportunitate de a construi acest buncăr de radioterapie. Iar din puținul nostru și din fondurile Spitalului Județean, am reușit să finalizăm construcția în regim propriu. Astăzi, spitalele din Maramureș, în special cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean, respectiv Spitalul ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie au ajuns să fie spitalele de elită ale Maramureșului și, de ce nu, ale României, pentru că am înțeles cu toții oportunitatea de a investi în sănătate. Nu o facem pentru noi, pentru moment, ci o facem pentru noi toți, pentru maramureșeni și pentru cei din celelalte județe, care își doresc să beneficieze de servicii de calitate. Avem un colectiv medical extraordinar aici, care în fiecare zi gândesc lucruri bune pentru noi, iar Consiliul Județean le va fi mereu alături. Ministerul Sănătății va avea mereu, în instituția județeană, un partner serios”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
 
Cuvinte de apreciere a avut și subprefectul de Maramureș, Alexandru Cosma, după care, toți cei prezenți au fost invitați să facă un tur al întregului laborator. La final, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop, dar și medicul-șef al Laboratorului de Radioterapie, dr. Felicia Constantina au oferit declarații de presă.
 
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.