Proiectul "MOBI” a pornit la drum

Zilele trecute a avut loc prima întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region - Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes” finanțat în cadrul programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020.

Din cauza pandemiei COVID-19, cei şase parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Județean Satu Mare din România, Administrația județului Szabolcs - Szatmar- Bereg din Ungaria, Direcția de Drumuri a regiunii Transcarpatia, Asociația IARDI din Ucraina - lider de parteneriat și Administrația regiunii Kosice din Slovacia au desfăşurat activitatea din cadrul proiectului în regim de video conferinţă, urmând ca ulterior după ridicarea restricţiilor de călătorie să aibă loc şi o eventuală întâlnire interregională „in personae”.
Proiectul ”Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region” - Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes vizează îmbunătățirea mobilității transfrontaliere a persoanelor și a bunurilor pentru a crea o platformă durabilă de cooperare între entități profesionale transfrontaliere de transport, în vederea optimizării serviciilor și infrastructurii de graniță în regiunile partenere.

La videoconferinţă au participat din partea Consiliului Judeţean Maramureş, managerul de proiect Claudia Breban – directorul Direcţiei Dezvoltare şi Implementare Proiecte şi expertul pe comunicare Gheorghe Paul Szaniszlo – consilier superior în cadrul Biroului Relaţii Internaţionale. Din discuţiile de peste două ore ale partenerilor a reieşit necesitatea organizării ritmice a activităţilor şi desfăşurarea lor constant în condiţiile pandemiei actuale cu ţinta clară de a încheia proiectul cu succes şi s-au stabilit primele etape ce urmează să fie implementate. Rezultatele proiectului privesc un plan strategic de mobilitate la nivel de parteneriat, cu informații specifice pentru fiecare regiune parteneră, realizate ca urmare a implicării unor experți în domeniu ce vor avea rolul de a strânge informațiile necesare și ulterior să elaboreze un document final.

Astfel “Consiliul Judeţean Maramureş ca partener în cadrul proiectului MOBI va propune o schiţă pentru dezvoltarea unui Plan de Mobilitate Regional ce urmează să fie dezbătut şi conturat de toţi partenerii cu scopul de a atinge şi acoperi toate necesităţile specifice fiecărei regiuni”, a subliniat managerul de proiect, Claudia Breban.

Proiectul a fost depus pe Programul Transfrontalier Ungaria - Slovacia - România - Ucraina HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 – apelul 2 și se încadrează în obiectivul tematic 7, „Îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor, dezvoltarea de reţele şi sisteme de comunicare şi transport sustenabile şi cu impact redus asupra climei”, prioritatea 1 „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăţi mobilitatea persoanelor şi bunurilor”.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în realizarea unei abordări strategice a dezvoltării sustenabile și eficiente a transportului și infrastructurii de graniță, dar și dezvoltarea unei infrastructuri de graniță bazată pe transport eficient, conectivitate frontalieră, dezvoltarea de studii de fezabilitate și proiecte pilot de infrastructură. Un alt obiectiv specific urmărește îmbunătățirea serviciilor pentru populație și companii de transport în regiunile de graniță din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina. Bugetul proiectului este de 150.000 de Euro, iar durata de implementare a fost estimată la 36 de luni.

Informaţii suplimentare: Claudia Breban - manager proiect Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Gheorghe Paul Szaniszlo - expert comunicare Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.