Preşedintele Zamfir Ciceu le-a vorbit americanilor despre administraţia locală românească

23 Martie 2014 972
În perioada 14-18 martie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, împreună cu administratorul public al judeţului, Marin Brăgaru, a participat la Adunarea Generală a Societăţii Americane pentru Administraţie Publică, (ASPA - American Society for Public Administration), desfăşurată la Washington.

Invitaţia de participare la acest eveniment a fost lansată Revistei Române de Administraţie Publică Locală de către Secţiunea de Practică şi Management Public din cadrul ASPA, în virtutea unui parteneriat încheiat în 2013. Doar două judeţe din ţară – Maramureşul şi Neamţul – au fost reprezentate la această manifestare.
De asemenea, au participat şi au susţinut prezentări reprezentanţii Revistei Române de Administraţie Publică Locală.ASPA este cea mai importantă asociaţie profesională pentru administraţie publică din Statele Unite ale Americii şi este dedicată dezvoltării ştiinţei, predării şi practicii managementului public şi al asociaţiilor non-profit. Cei 8.500 de membri ai săi aderă la un set de valori bazat pe răspundere, performanţă, profesionalism, etică şi echitate socială. În acest an ASPA aniversează 75 de ani de existenţă, momentul fiind marcat printr-o gală desfăşurată în 15 martie.

„Evenimentul a abordat teme diverse precum managementul resurselor umane în sectorul public, despre provocarea elaborării politicilor publice în secolul XXI, dar şi despre o administraţie mai inteligentă. Tema pe care am prezentat-o vizează „Consolidarea lidershipului în administraţia locală românească.” A fost un schimb de experienţă extraordinar, pentru că seminarul s-a bucurat de o largă participare internaţională. Toţi participanţii au manifestat interes pentru prezentările venite din partea delegaţiei române, pentru că s-a mai vorbit despre dezvoltarea profesională în administraţia locală românească şi despre reforma administraţiei locale în România de azi.” – apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.