Președintele Consiliului Județean Maramureș subliniază necesitatea existenței unei legi privind gestionarea situațiilor de risc epidemiologic

09 Iulie 2020 28
Contextul generat de pandemia care pare să guverne de câteva luni viețile tuturor ar trebui să constituie o lecție valoroasă pentru viitor. Sub scuza imposibilității de a fi anticipat amenințarea globală la adresa sănătății, decidenții încearcă să se debaraseze de responsabilitate și să o arunce în sarcina autorităților locale.

În Maramureș, autoritățile au înțeles necesitatea gestionării pandemiei la nivel local, prin stabilirea de măsuri ferme, înainte ca acestea să ajungă să fie impuse prin ordonanțe militare. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a arătat că instituirea unui cadru legal privind gestionarea situațiilor de risc epidemiologic este nu doar necesară, ci și imperativă.
„Guvernanții noștri nu par să fi înțeles prea multe din trecutul care, nu a făcut altceva decât să releve amenințarea pandemiilor ce au lovit ciclic omenirea. Chiar dacă îi credem pe cuvânt că au fost luați prin suprindere de această situație, este inadmisibil să nu avem, până la acest moment, o lege clară și specifică, votată în Parlament, care să indice punctual măsurile ce se impun, în funcție de gravitatea situației. Cetățenii României nu trebuie să mai fie cobaii unui experiment social, iar asupra sănătății lor nu trebuie să mai planeze niciun semn de întrebare. Am spus în nenumărate rânduri că sănătatea este cel mai de preț dar al omului, motiv pentru care ar trebui să se regăsească în topul preocupărilor celor care conduc țara”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.