Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş l-a primit pe deputatul Landului Saxony-Anhalt

30 Mai 2013 896
Azi, deputatul Landului Saxony-Anhalt, Lars-Jorn Zimmer, a fost oaspetele preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Deputatul german nu este la prima vizită în Maramureş, el fiind un prieten şi un bun cunoscător al judeţului nostru. Discuţiile dintre preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi deputatul german au vizat domenii precum turismul, cultura şi energiile regenerabile.

 „Mă bucur să avem ca oaspete un adevărat ambasador al Maramureşului în Germania. Mă bucur că aţi revenit la noi, pentru a vedea pe viu că România nu este o ţară neguvernabilă, aşa cum s-a exprimat comisarul european pentru Energie – Gunther Oettinger. Suntem o ţară europeană guvernabilă şi normală, care mai are multe de învăţat de la partenerii săi europeni.
Dar, sunt convins că sunt şi lucruri pe care europenii le pot învăţa de la noi. Maramureşul este un judeţ cu un potenţial turistic imens, bucuros de oaspeţi, cu o mare deschidere spre comunicare şi spre colaborarea cu cât mai mulţi parteneri externi. Avem multe de oferit celor care doresc să ne cunoască, mai ales că judeţul Maramureş este recunoscut peste hotare datorită tradiţiilor sale.” –  a spus preşedintele Zamfir Ciceu.

Deputatul Lars-Jorn Zimmer susţine că, între landul său şi Maramureş există o serie de similitudin, fapt care poate facilita colaborarea viitoare; la fel ca şi Maramureşul, şi Saxony-Anhalt s-a transformat dintr-o zonă minieră într-o zonă turistică, fiind spaţiul cu cele mai multe monumente UNESCO din Germania, aşa cum Maramureşul este judeţul cu cele mai multe biserici monumente UNESCO din România.

„Apreciez felul în care în România se consiliază copiii cu nevoi speciale, faptul că în şcoli există psihoterapeuţi care suplinesc mare parte din munca părinţilor, îmi place că, spre deosebire de Germania, unde s-au închis câteva şcoli mici, aici s-au deschis şcoli mici în zone mai puţin accesibile, pentru a li se facilita elevilor accesul la învăţare.” – a apreciat oaspetele german.

Discuţia s-a finalizat cu promisiunea unor viitoare întâlniri, pentru discutarea paşilor concreţi care se pot face în scopul colaborării în domeniul turistic şi în cel economic.După vizita în Baia Mare, delegaţia germană va face o vizită la Târgu Lăpuş, unde urmează să vină şi un grup de dansatori şi balerini din landul Saxony-Anhalt.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.