Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş l-a primit pe Ambasadorul Ungariei

07 Martie 2014 939
Noul ambasador al Ungariei la Bucureşti, Zakonyi Botond, a efectuat o vizită în judeţul Maramureş, prilej cu care a fost oaspetele preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Discuţia celor doi oficiali s-a axat pe prezentarea proiectelor transfrontaliere ce includ judeţul Maramureş şi judeţe din Ungaria şi pe posibilităţile de realizare a unor noi proiecte de investiţii comune. Oaspetele ungar s-a arătat interesat de posibilitatea dezvoltării proiectelor de infrastructură rutieră în judeţele din Transilvania, susţinând totodată că există mari oportunităţi de finanţare europeană pentru proiectele transfrontaliere. Ambasadorul a accentuat, de asemenea, importanţa lobby-ului pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în judeţele din Nord-Vestul Transilvaniei.
„Relaţiile dintre Maramureş şi Ungaria sunt bine reprezentate la nivelul proiectelor transfrontaliere. În 2006 a avut loc la Niyregyhaza o şedinţă comună a consiliilor judeţene din judeţele înfrăţite cu Szabolcz-Szatmar-Bereg, delegaţia română fiind condusă de domnul Marko Bela – prim-vicepremier în Guvernul României. La întâlnirile pe care le-am avut în repetate rânduri cu preşedinţii consiliilor judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest am discutat despre posibilitatea realizării unor reţele de drumuri judeţene care să facă legătura cu Autostrada Transilvania şi implicit cu marile coridoare de transport european, obiectiv pe care ştiu că şi partea maghiară l-a reiterat de curând în acordul de guvernare.” – a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş i-a oferit ambasadorului ediţii bilingve din albumele „Biserici de lemn din Maramureş” şi „Săpânţa – Cimitirul Vesel”, oaspetele precizând că aceasta constituie o invitaţie la a vizita Maramureşul şi în calitate de turist.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.