Premieră pentru România, în Maramureș! Primii copii cu nevoi speciale s-au înscris ieri la Althera, unicul centru de terapii alternative din țară

Centrul Althera este parte a proiectului transfrontalier ”Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk”, pe care Consiliul Județean Maramureș l-a realizat cu finanțare prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina, iar investiția se ridică la 3,5 milioane euro.

Althera este situat în Recea, lângă Baia Mare. Centrul este dotat și amenajat la cele mai înalte standarde pentru a oferi copiilor un cadru cât mai prietenos, potrivit nevoilor specifice ale celor cu dizabilități.
Althera funcționează în subordinea secției pentru sănătate mintală a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Aici există personal medical specializat pe psihologie, kinetoterapie și psihiatrie pediatrică, atât de necesar în terapiile copiilor cu nevoi speciale.

Copiii au parte aici inclusiv de terapie cu animale, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune abordări în susținerea și dezvoltarea copiilor și tinerilor cu dizabilități.

"Avem cai și câini, iar activitățile terapeutice cu aceștia se realizează în arena acoperită pe care am amenajat-o, pe lângă parcul senzorial. Primii căluți, Rita și Pinto sunt deja acasă aici, pregătiți să fie sprijin pentru copii.

Emoțiile și bucuria au fost sentimentele care au pus stăpânire pe noi, oameni din administrație, medici, copii care beneficiază aici de terapii tradiționale, îmbinate cu cele alternative, dar și părinții lor.

Mă bucur că am dat, încă o dată, un semnal puternic pe plan național și internațional de aici, din Maramureș. Fiecare membru al comunității contează, iar nevoile copiilor cu dizabilități sunt printre priorități."
- Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.