Peste 4,7 milioane de lei acordă Guvernul României, municipiului Sighet, pentru reabilitarea a două grădiniţe şi a două şcoli

La Sighetu Marmaţiei au fost semnate patru din cele şapte contracte finanţate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. La semnarea contractelor au fost prezenţi, în Sighetu Marmaţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea şi senatorul de Maramureş, Liviu Marian Pop.
Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a declarat că, cea mai mare sumă se alocă Liceului Tehnologic Marmaţia, unde banii aprobaţi de MDRAP pentru reabilitarea clădirii reprezintă 2.676.633,00 lei, în timp ce valoarea totală a investiţiei este de 4.403.077,50 lei. O altă sumă de 1.025.863,00 lei s-a alocat pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 10, Sighetu Marmaţiei, unde valoarea investiţiei este de 1.596.779,65 lei. Aproape 1 milion de lei reprezintă finanţarea pentru reabilitarea, dotarea şi extinderea a două grădiniţe. Este vorba despre Grădiniţa cu program prelungit nr. 8, unde MDRAP a alocat, pe PNDL2, suma de 642.024,00 lei, valoarea totală a contractului fiind de 989.569,58 lei şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 7, unde suma acordată ca finanţare este de 335.437,00 lei, iar valoarea totală a investiţiei este de 1.071.349,21 lei.

”Avem şi alte proiecte demarate în municipiul Sighetu Marmaţiei, unele pe fonduri guvernamentale, altele pe fonduri europene. Pe PNDL2 aşteptăm semnarea altor trei contracte de finanţare, tot de reabilitare a unităţilor educaţionale, în timp ce pe Programul ROUA (România – Ucraina) avem depuse aproximativ 10 proiecte transfrontaliere în sumă totală de aproximativ 10 milioane de euro. Acestea acoperă mai multe domenii, respectiv sănătate, cultură, infrastructură, combaterea criminalităţii. Totodată, avem depus un proiect pe Axa 13, pe cultură şi infrastructură, prin care se doreşte reabilitarea unor clădiri importante, cu o valoare de aproximativ cinci milioane de euro”, a precizat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli.

Gabriel Zetea: ”PNDL reprezintă un mecanism de finanţare pentru proiectele administraţiilor publice locale”

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a arătat că, PNDL reprezintă un mecanism de finanţare pentru proiectele principale de dezvoltare ale tuturor administraţiile publice locale din România. ”Fie că vorbim despre canalizări, drumuri, aducţiuni de apă, reabilitări de şcoli, creşe, grădiniţe, dispensare, toate aceste proiecte pot să fie finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Sighetu Marmaţiei a primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şapte finanţări pentru diverse proiecte, toate pe partea de educaţie. Şi îl felicit pe primarul Horia Scubli pentru această realizare, deoarece sunt puţine comunităţi care se interesează atât de mult de condiţiile în care învaţă copiii. Viitorul este al lor şi, dacă se oferă condiţii bune de studiu, cu atât mai bune vor fi generaţiile care vin în urma noastră. Îi voi mulţumi şi fostului ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, care a militat, în timpul mandatului său, pentru ca aceste finanţări de la Ministerul Dezvoltării Regionale să vină în Sighetu Marmaţiei. Primul criteriu de alocare a banilor pe PNDL2 este ca finanţările să se atribuie pentru construcţii, reabilitări de şcoli, grădiniţe şi creşe. Faptul că Ministerul Dezvoltării a înţeles că este necesar să finalizăm toate proiectele de bază, este şi meritul miniştrilor pe care Maramureşul i-a avut în Guvernul României. Pentru judeţul Maramureş avem o alocare de peste 700 de milioane de lei noi şi este posibil ca şi alte proiecte depuse de Sighetu Marmaţiei să fie semnate în cursul acestui an. În plus, Consiliul Judeţean Maramureş a demarat foarte multe proiecte în Maramureşul Voievodal şi mă interesează ca cei din nordul judeţului să aibă aceleaşi condiţii de trai ca cei din sudul judeţului. A venit momentul să punem accent şi pe zona de nord, fapt pentru care am început proiecte importante, atât în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, cât şi magistrala de gaz de la Borşa sau alimentarea de la Runcu”, a precizat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.