Participare maramureșeană la plenarele de toamnă ale Comisiilor ARE

În perioada 25-27 septembrie 2018 s-au desfăşurat la Novi Sad- regiunea autonomă Vojvodina, Serbia-, reuniunile de toamnă ale comisiilor ARE și întâlnirea Comitetului de organizare al Academiei de vară ARE. La întâlniri au participat și reprezentanți ai Maramureșului, respectiv Mihaela Lițe, șef Birou Relații Externe, membru în Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE și Florian Sălăjeanu, manager general ASSOC. Consiliul Județean Maramureș este un membru activ al Adunării Regiunilor Europei, încă din anul 1997, găzduind de două ori Academia de vară ARE, ultima dată în luna august 2018.
La plenarele de primăvară ale comitetelor ARE, care au avut loc în luna februarie 2018, la Arad, instituția Consiliului Județean a fost solicitată să prezinte exemple de bune practici de politici sau acțiuni sociale reprezentative pentru județul Maramureș. Având în vedere buna colaborare cu ASSOC, în cadrul proiectelor derulate de Consiliul Județean Maramureș, Florian Sălăjean, managerul general al ASSOC a fost propus în cadrul întâlnirii Comitetului 2 pentru Politici Sociale și Sănătate Publică, pentru a face o prezentare cu tema ”Intreprinderile sociale, mijloace de incluziune socială”. Această prezentare a avut loc în data de 26 septembrie 2018.

Reprezentanții județului Maramureș au participat activ și la dezbaterile din cadrul grupurilor de lucru ”Energie și Schimbări Climatice” și ”Transport și Mobilitate”, prezentând proiectele și inițiativele Consiliului Județean Maramureș în aceste domenii. De asemenea, ca urmare a găzduirii Academiei de vară ARE 2018, în Maramureș, instituția județeană a fost solicitată de către Comitetul de organizare al Academiei de vară ARE să facă o prezentare a concluziilor, respectiv puncte slabe și puncte tari. Totodată, s-a solicitat Consiliului Județean și prezentarea unui scurt film de promovare a Academiei de vară ARE 2018, pentru a face trecerea la viitoarea Academie de vară ARE, care va fi gazduită în 2019, de Vojvodina.

La finalul întâlnirii, reprezentantul Consiliului Județean a dat un interviu Redacției Române a Radioului Novi Sad unde a prezentat Academia de Vară ARE 2018 găzduită în Maramureș, principalele atracții turistice locale precum și proiectele și acțiunile de promovare, respectiv Circuitul bisericilor de lemn, Zilele Maramureșului, Crăciun în Maramureș. La final, șeful Biroului Relații Externe, Mihaela Lițe a transmis o invitație ascultătorilor, invintându-i să descopere frumusețile și bogata tradiție populară a județului nostru.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.