Oaspeţi francezi la preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

25 Septembrie 2014 1022
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, l-a primit azi pe Loic Thetio – unul dintre cei mai importanţi prieteni francezi ai Maramureşului. Oaspetele, originar din Ploemeur – Franţa, vine de 24 de ani în Maramureş cu ajutoare umanitare, medicamente şi materiale sanitare, pentru persoane aflate în dificultate, pentru spitale sau cămine de bătrâni. Prin „Association Solidarite PloemeuRoumaniE”, Loic Thetio a contribuit de curând la redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Baia Sprie, unde a adus echipamente şi materiale necesare bunei funcţionări a instituţiei.
„Un mare spital din Franţa a fost închis iar eu am adus multe dintre echipamentele de acolo aici la Baia Sprie. Este vorba de aparatură medicală dar şi de materiale pentru curăţenie, întreţinere şi igienă. Acum, de serviciile medicale ale acestui spital beneficiază peste 8.000 de persoane. Acesta este cel mai important proiect al meu pentru Maramureş.”

Supranumit „românul din Atlantic”, Loic Thetio a adus, într-una din vizitele sale în Maramureş, şapte ambulanţe cu echipamente performante, dar şi oameni care să-i instruiască pe cei care vor lucra pe ele. Acum a venit cu ajutoare pentru comunele Groşii Ţibleşului, Sişeşti şi pentru ambulatoriul Spitalului din Baia Sprie.

„Este pentru prima oară, după 24 de ani, când am privilegiul de a fi primit de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi sunt foarte onorat. Ştiu că Ambasada României din Paris urmăreşte şi cunoaşte toate demersurile noastre umanitare în Maramureş.” – afirmă Loic Thetio.

Oaspetele francez i-a transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş salutul municipalităţii din Ploemeur, iar preşedintele Zamfir Ciceu i-a oferit albume cu Maramureş – regiune pe care în fiecare an, Loic Thetio o vizitează şi o ajută.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.