Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru drumul din Bistra

24 Septembrie 2014 1033
Ca urmare a demersurilor pe lângă Guvernul României, făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, o importantă sumă din fondul de rezervă a fost alocată pentru Maramureş. Monitorul Oficial din 23 septembrie a fost publicată „Hotărârea Guvernului României nr. 805 din 17 septembrie, referitoare la alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, în vederea înlăturării calamităţilor naturale produse de inundaţii”, prin care comuna Bistra va primi banii necesari reabilitării unei suprafeţe de drum în lungime de aproximativ 100 metri, care a fost puternic afectată de inundaţii.
Suma alocată în urma solicitării Consiliului Judeţean Maramureş este de 2.051 mii lei şi este destinată „Refacerii DJ 185 km 49+400 – km 49+500, în localitatea Bistra”.

„Solicitarea noastră a fost trimisă cu puţine zile în urmă şi suntem bucuroşi că azi am primit un răspuns favorabil. Pentru locuitorii din comuna Bistra, extrem de afectaţi de inundaţiile din perioada  decembrie 2010 – august 2012, reabilitarea acestei suprafeţe de drum este vitală. Aceasta pentru că pe o lungime de peste 100 de metri, drumul DJ 185 a fost în mare parte distrus,  iar acesta e singura cale de acces auto spre localitatea Valea Vişeului. Circulaţia se desfăşura foarte greu, pe un singur sens, iar eroziunea de mal a avansat foarte mult, punând în pericol şi calea ferată Salva-Sighetu Marmaţiei. Vestea de azi ne bucură foarte tare. De aceea, îmi permit ca, în numele locuitorilor judeţului Maramureş şi în special al celor din comuna Bistra, dar şi al meu personal, să mulţumesc Guvernului României, pentru alocarea acestor fonduri” – a precizat preşedintele Zamfir Ciceu.

Lucrările care urmează a se efectua în zona afectată de viitură vor înlătura pericolul ca localitatea Valea Vişeului să rămână izolată.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.