Nouă proiecte adoptate de aleșii județeni în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș

Miercuri, 13 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. De pe ordinea de zi a ședinței condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-a aflat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, au fost retrase patru puncte din totalul celor 13 propuse.

Aleșii județeni au probat contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, printre acestea aflându-se un sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate, acordat comunei Suciu de Sus. Șeful administrației județene a subliniat că este important ca instituția Consiliului Județean să sprijine unitățile administrativ-teritoriale din subordine, aflate în dificultate. „Comuna Suciu de Sus se confruntă cu un blocaj financiar în această perioadă. Cred că este datoria noastră, a Consiliului Județean, de a veni în întâmpinarea unităților administrativ-teritoriale care se confruntă cu astfel de probleme de deblocare a conturilor”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
În cadrul ședinței s-a mai aprobat participarea județului Maramureș la realizarea acțiunii culturale „Tradiția Maramureșului”, un proiect al Asociației Culturale „eCreator”, organizat în scopul promovării tradițiilor, datinilor și obiceiurilor maramureșene. Aleșii județeni au fost de acord și cu sprijinirea proiectului educativ „Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, la ceas aniversar – 60 de ani de existență”, o inițiativă prin care una dintre instituțiile de învățământ de elită ale județului va marca momentul de sărbătoare printr-o serie de manifestări de amploare, având invitați speciali din rândul academicienilor.

Totodată, au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Construcție Turn Instrucție”, un obiectiv cuprins în bugetul Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2019, a cărui realizare va facilita pregătirea profesioniștilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.

Ordinea de zi a fost închisă cu un proiect de hotărâre privind numirea unui administrator provizoriu în cadrul consiliului de administraţie la Regia Autonomă „Aeroportul Internațional Maramureș”, propunerea Ministerului de Finanțe fiind în persoana lui Călin Chilat. Proiectul de hotărâre a presupus un vot secret și a fost adoptat, 15 din cei 23 de consilieri județeni prezenți votând pentru.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.