Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Baia Mare, precum și varianta de ocolire a centurii Baia Mare, adoptate în Consiliul Județean Maramureș

23 Noiembrie 2020 139
Un număr de 11 proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința extraordinară de azi a Consiliului Județean Maramureș, o parte dintre ele cu impact major asupra dezvoltării infrastructurii județului și implicit asupra creșterii economice și turistice a Maramureșului. În unanimitate, aleșii maramureșeni au aprobat măsurile privind realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Baia Mare”, un drum de 31 km, pe traseul Bușag – Baia Sprie. Se va asigura, astfel, conectivitatea cu toate drumurile naționale și județene din zona adiacentă municipiului Baia Mare, fapt care va contribui la dezvoltarea regională a zonei. Unitatea de implementare a proiectului este Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Municipiul Baia Mare.
”Azi aprobăm acest parteneriat cu Municipiul Baia Mare și realizarea studiului de fezabilitate” – a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel-Ovidiu Bogdan.

Un alt proiect care va contribui la deschiderea județului Maramureș din perspectivă economică și turistică este cel care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Extindere și Modernizare Terminal pentru Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”. Din perspectiva costurilor, proiectul înseamnă 309.411.547 lei, având o durată de realizare a lucrărilor de 24 de luni. Aeroportul va avea, după extindere, o suprafață de 15.000 mp, o capacitate mult mai mare de trafic aerian, precum și toate utilitățile unui aeroport de top. În acest moment se lucrează la calculul cost-beneficiul, precum și la studiul de fezabilitate, iar în decembrie proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ca urmare a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Maramureș pe anul 2020, suma de 200.000 lei a fost alocată asistenței sociale, iar alte 200.000 lei au mers la capitolul sănătate. ”În Legea bugetului s-a specificat că Guvernul susține 50% din drepturile care revin asistenților persoanelor cu nevoi speciale, cealaltă parte fiind asigurată de primării. Însă primăriile nu au făcut alocarea bugetară așa cum stabilește legea și au pus mai mulți bani pentru investiții. Am primit asigurări de la Guvern că, începând de anul viitor, va fi o reglementare care nu va mai permite asemenea situații. Nu exclud nici acum varianta ca unele primării să nu plătească acești bani și de aceea vom urmări acest lucru” – a adăugat președintele Ionel-Ovidiu Bogdan.

O măsură necesară pe perioada pandemiei a fost aprobată prin hotărârea de consiliu care prevede reorganizarea și relocarea locurilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare – unul din spitalele-suport Covid. Astfel, acest spital va trata exclusiv pacienții infectați cu Covid-19, iar pacienții cu alte afecțiuni din cadrul său vor fi transferați la Policlinica nr. 2 – Baia Mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.