Mediul de afaceri și Consiliul Județean Maramureș, parteneriat pentru dezvoltarea economică a judeţului

21 Ianuarie 2021 100
Parcurile industriale, științifice sau tehnologice sunt atractive pentru investitori. Dezvoltatorii își doresc siguranța că vor benefica de facilități importante precum reduceri de taxe și impozite, stabilirea unor chirii anuale sub nivelul pieței, că vor avea acces la infrastructură, vor găsi cu ușurință forță de muncă, precum și alte beneficii atât de necesare pentru dezvoltarea mediului economic.

Iată că și la nivelul județului Maramureș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat acest aspect cu reprezentanţii Uniunii Naționale a Patronatului Român.
”Am purtat discuții cu Uniunea Națională a Patronatului Român pe tema înființării unei comisii consultative în care să se regăsească reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din Maramureș. Cred într-un parteneriat real cu mediul de afaceri, sunt deschis la ideea înființării acestei comisii consultative și voi începe curând discuțiile cu antreprenorii pentru a face funcțional cât mai repede acest demers. Am discutat concret despre parcurile industriale, științifice și tehnologice pe care urmează să le dezvoltăm în Maramureș”, a punctat Ionel Bogdan.

În prezent se fac demersurile necesare pentru înființarea companiei care va gestiona parcurile industrial și totodată se pregătesc parteneriatele cu primăriile care dețin terenuri în zonele vizate. Ulterior vor fi depuse cereri de finanțare din fonduri europene în vederea realizării infrastructurii de care au nevoie aceste parcuri pentru a fi funcționale și atractive pentru investitori.

Polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană a județului este Aeroportul Internațional Maramureș. Reprezentanții UNPR au adus în discuție și acest subiect. Președintele Ionel Bogdan a subliniat faptul că, împreună cu operatorii, se caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe. Însă se are în vedere evoluția pandemiei și consecințele economice cauzate de acest aspect.

Un parteneriat solid între administrația județeană și mediul de afaceri este soluția pentru atragerea investițiilor, dezvoltarea județului și creșterea nivelului de trai al maramureșenil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.