Lituania interesată să investească în Maramureş

O delegaţie a districtului Panevezys din Lituania se află în aceste zile într-o vizită în Maramureş, în scopul identificării oportunităţilor de colaborare în domeniile economic şi cultural.
O primă întâlnire a avut loc azi, 29 octombrie 2015, cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, prilej cu care oaspeţii lituanieni au aflat informaţii relevante despre judeţ. Din delegaţie au făcut parte şi primarul municipalităţii din Panavezys – Rytis Mycolas Rackauskas dar şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrii şi Meserii – Sigitas Gailiunas şi directorul Camerei de Comerţ, Industrii şi Meserii – Visvaldas Matkevicius, urmând ca după discuţia cu preşedintele Zamfir Ciceu aceştia să aibă o întrevedere cu reprezentanţii CCI Maramureş.

Înainte de a veni în Maramureş, oficialii lituanieni au avut o întrevedere cu ambasadorul României în Lituania şi Letonia – Dan Bălănescu, iar la această întâlnire s-a luat în discuţie posibilitatea organizării Zilelor Maramureşului la Panavezys. Preşedintele Zamfir Ciceu a agreat ideea, urmând ca data să fie stabilită ulterior. O asemenea sărbătoarea ar presupune organizarea mai multor acţiuni precum: un forum economic, Zilele Filmului Românesc, Zilele Bucătăriei Maramureşene, concerte folclorice, expoziţie de obiecte tradiţionale şi amenajarea unor standuri cu produse maramureşene la supermarketurile din Panavezys.

„Camera de Comerţ, Industrii şi Meserii din Panavezys are 300 de membri. Suntem conştienţi că nu sunt numeroşi investitori lituanieni în România. Dar, criza mondială ne-a învăţat că e momentul să căutăm investiţii şi în alte zone decât cele în care aveam. În întâlnirile pe care le vom avea pe parcursul acestei vizite vom afla ce oportunităţi de afaceri există în judeţul Maramureş, dar şi ce facilităţi se acordă investitorilor. Districtul Panavezys e recunoscut pentru agricultura bine dezvoltată, avem multe puncte comune cu Maramureşul pe acest segment si dorim să demarăm acţiuni comune.” – a afirmat preşedintele CCIM Panavezys.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.