Ambasadorul Marii Britanii interesat de protecţia copilului

Aflat într-o vizită în Maramureş, Excelenţa Sa Paul Brummell, Ambasador al Marii Britanii în România a avut o întâlnire oficială cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Scopul vizitei îl reprezintă acela de a înţelege dimensiunea implicării fundaţiei Hope an Homes for Children (HHC) în programele dedicate reformei sistemelor sociale, cu prioritate în cele de protecţie a copilului.
Oficialul englez este pentru prima oară în Maramureş, iar pe agenda sa sunt vizite la case de tip familial, la familii aflate în dificultate, dar şi la comunitatea de romi de pe Craica etc.

Discuţiile cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, au vizat posibilitatea realizării unor parteneriate la nivelul autorităţilor locale şi judeţene, în scopul prevenirii abandonului familial. „În ultimii ani, la nivelul judeţului Maramureş s-a văzut o schimbare de mentalitate, iar aceasta a venit în momentul deschiderii spre parteneriate. În Maramureş nu mai există la ora actuală acele centre mamut pentru copii, aşa cum erau înainte de 1989. S-a înţeles că e de preferat ca aceşti copii să crească într-un mediu familial, să beneficieze de căldura unui cămin. Un copil integrat într-o familie, care poate să primească o educaţie corespunzătoare, este un copil câştigat pentru societate.” – a declarat preşedintele Zamfir Ciceu.

Răspunzând unor întrebări adresate de diplomatul englez, Ştefan Dărăbuş – directorul regional pentru Europa Centrală şi de Sud HHC - a precizat că HHC pledează pentru o schimbare de perspectivă asupra plăţii banilor cuveniţi copiilor. Se doreşte că banii pe care statul îi acordă copiilor să fie folosiţi exclusiv în folosul acestora nu pentru alte scopuri. Aceste chestiuni sunt posibile doar prin schimbări legislative, iar unele dintre aceste schimbări pornesc de la propuneri la nivel local, judeţean. Există exemple de bună practică la nivel naţional, pornite de la asociaţii sau ONG-uri, care au stat la baza unor reglementări legislative benefice pentru copiii aflaţi în risc de abandon.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.