Județul Maramureș va fi promovat în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României 2022

07 Noiembrie 2022 76
Prezență nelipsită din cadrul Târgului de Turism al României, județul Maramureș își va prezenta în perioada 10 – 13 noiembrie 2022 valoroasele resurse turistice, într-o îmbinare de vechi și nou care dovedește că în Maramureș turiștii pot trăi „un pic din toate”. Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, la standul județului se vor mai afla reprezentanți centrelor de informare turistică din Borșa, Moisei, Seini Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, dar și ai unor operatori de renume din industria turismului.
Nucleul participării județului Maramureș la această ediție a târgului îl vor reprezenta atracțiile specifice sezonului hibernal. Datinile și obiceiurile din preajma Crăciunului, gastronomia tradițională, oportunitățile de practicare a sporturilor de iarnă și experiențele de neratat în sezonul rece sunt câteva dintre ingredientele basmului de iarnă ce are ca loc de desfășurare „țara celor patru țări” și a tradițiilor vii. Oaspeții standului vor putea să descopere obiceiul uratului cu buhaiul, specific Țării Lăpușului, dar și să pășească în interiorul unei cabine de telegondolă, adusă direct de pe Pârtia Olimpică din Borșa.

În spațiul expozițional al județului vizitatorii vor găsi și un colț foto amenajat cu elemente tradiționale de decor, atent alese de către echipa Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Totodată, cu ajutorul ochelarilor VR, publicul interesat va putea simula prezența fizică în locuri deosebite din Maramureș. Meșteșugurile populare vor fi, de asemenea, promovate, prin demonstrații de meșteșugit susținute de îndrăgiții meșteri populari: Daniel Leș – olărit, Petru Codrea – lemnărit, Anuța și Mariana Stan – țesut. Inedită va fi și prezența la stand a unui trib dacic, prin implicarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și a Asociației Culturale Omnis Barbaria. Păstrând tradiția edițiilor anterioare, responsabil de voia bună va fi Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, care va transpune în cântec și joc spiritul autentic al Maramureșului. Și pentru ca „meniul” să fie complet, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, de la eveniment nu vor lipsi nici degustările de bucate tradiționale, numai bune să stârnească apetitul de călătorit.

Cu drag de oaspeți, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai instituțiilor partenere își așteaptă la stand vizitatorii, pentru a-i convinge să îi viziteze apoi și la ei acasă, în Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.