Județul Maramureș, printre destinaţiile româneşti promovate în cadrul Salonului Mondial de Turism de la Paris

20 Martie 2023 267
În perioada 16-19 martie, județul Maramureș a fost reprezentat în cadrul Salonului Mondial de Turism - MAP (Le Monde à Paris). Acest eveniment se adaugă seriei de manifestări internaţionale de profil, la care judeţul Maramureş a participat la invitaţia Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. De această dată, pavilionul României a reunit 19 parteneri din întreaga ţară, astfel că oferta turistică prezentată în cadrul evenimentului a fost cu adevărat de variată. Printre reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului în cadrul manifestării expoziţionale s-a regăsit şi Tudoriţa Lungu, secretar de stat, care şi-a manifestat aprecierea faţă de felul în care destinaţiile prezente şi-au unit eforturile de promovare.
Delegația județului Maramureş la Salonul Mondial de Turism de la Paris a fost constituită din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș și ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. După ce anul trecut, cu sprijinul Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, județul nostru a beneficiat de promovare în cadrul cotidianului francez Le Figaro, prin articolul intitulat „En Roumanie, voyage dans les murmures du temps au Maramures”, de această promotorii Maramureșului au ales să le vorbească direct francezilor despre cele mai atractive resurse turistice, dar şi să le prezinte elemente din tezaurul cultural al destinaţiei.

Vizitatorii standului au manifestat un interes real faţă de potenţialul turistic al judeţulului Maramureş, fiind dornici să afle mai multe în special despre obiectivele UNESCO, cultura tradiţională şi oferta de turism activ. De departe însă, cele mai apreciate momente în cadrul evenimentului au fost reprezentaţiile artistice susţinute de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” şi de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din Constanța, prin care s-au promovat şi valorificat creaţia folclorică autentică şi identitatea culturală specifică celor două regiuni.

Pavilionul naţional a fost vizitat şi de către Liviu Rogojinariu, reprezentant al Ambasadei României în Republica Franceză, cu care s-au purtat discuții constructive privind îmbunătăţirea reprezentării destinaţiilor româneşti în cadrul târgurilor internaţionale. Prezenţa Maramureşului la cel mai important târg internaţional de profil din Franţa a constituit o oportunitate deosebită de promovare a judeţului nostru, pe o piaţă cu extrem de mult potenţial în ceea ce priveşte turismul de incoming.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.