Ionel Bogdan: Tabere de vară pentru 282 olimpici maramureşeni, parte a programului "Susţinem excelenţa"

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au adoptat proiecte importante pentru dezvoltarea județului, printre care și proiectul care prevede organizarea unor tabere de vară în Maramureș pentru elevii olimpici, care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele județene, naționale și chiar internaționale.

Proiectul adoptat prevede încheierea unui Acord de cooperare între Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș prin care va fi realizat proiectul ”Tabăra de vară pentru elevii olimpici”. Aceste tabere vor avea loc pe tot parcursul lunii august 2022, la care vor participa 282 de elevi olimpici din Maramureș, iar taberele vor fi organizate în grupe a câte 30-40 de copii olimpici.
Scopul acestui proiect este susținerea și recompensarea elevilor capabili de excelență, cultivarea și promovarea performanței în educație, dar și susținerea profesorilor care s-au implicat în pregătirea acestor elevi minunați.

Activitățile pe care copiii le vor avea în cadrul acestor tabere fac parte din mai multe domenii, precum arte, biologie, limba și literatura română, limbi moderne, fizică, chimie, astronomie, istorie și geografie, dar și tehnologii.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit în cadrul ședinței de astăzi despre importanța susținerii educației și a excelenței în învățământul maramureșean: ”Acest proiect este unul la care țin foarte mult și pe care îl realizăm în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Este vorba de organizarea unor tabere de vară, în luna august 2022, pentru toți elevii maramureșeni care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele județene, naționale și internaționale.

Susținem excelența în educație și suntem alături de elevii și profesorii care prin multe ore de studiu și muncă aduc cinste județului Maramureș prin performanța obținută în educație.”

Tot în sprijinul elevilor, în ședința de astăzi aleșii județeni au aprobat proiectul ”Primul ghiozdan” pentru anul școlar 2022-2023, prin care se vor oferi tuturor copiilor înscriși în clasa pregătitoare din Maramureș ghiozdane echipate cu rechizitele necesare.

În luna august, Consiliul Județean Maramureș va vota proiectul prin care se vor premia elevii din Maramureș care au obținut rezultate maxime la Bacalaureat, respectiv Evaluare Națională, în acest an.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.